Hulp nodig kiezen boekhoudpakket?

Hulp nodig?

  Start adviestool
  Boekhouden

  Zelf boekhouden net zo verslavend als Netflix?!

  Boekhouden - Leesduur 4 minuten
  25 april 2021 - door Machiel van Ginderen

  Elke ondernemer weet dat een goede boekhouding ontzettend belangrijk is voor zijn of haar bedrijf. Maar wat misschien als een verrassing zal komen, is dat zelf boekhouden geen saaie of complexe bezigheid hoeft te zijn. Je financiële administratie hoeft echt niet door specialisten uitgevoerd te worden. Integendeel, met slimme online boekhoudsoftware kan jij het prima zelf doen en kan het zelfs net zo spannend en verslavend zijn als Netflix.

  Hulp nodig bij een boekhoudprogramma kopen?

  • Origoo geeft je gratis advies
  • Het kost je 1 minuut van je tijd
  • En krijg je direct een onafhankelijk advies met het beste pakket

  Start advies

  Houd zelf de controle

  Misschien zie je het niet zitten om je zelf op je boekhouding te storten en besteed je het liever uit. Maar wil je niet graag zelf de controle over je administratie? Als ondernemer werk je hard en wil je graag dat de zaken goed gaan. Een groot voordeel van het voeren van je eigen boekhouding is dat je zicht houdt op de ontwikkeling in omzet, kosten en de marge van jouw producten en/of diensten. Je weet zo altijd welke facturen nog openstaan en waar je eventuele risico’s liggen. Geef je je boekhouding compleet uit handen? Dan is de kans groot dat je dit overzicht kwijt raakt.

  Intuïtief zelf boekhouden, op elke device

  Met het gemak dat vele online boekhoudprogramma’s bieden, is er eigenlijk geen reden meer om dit essentiële onderdeel van je bedrijfsvoering uit te besteden. Door de manier waarop nu vele functies geïntegreerd zijn, met aantrekkelijke layouts en intuïtieve interfaces, en elke willekeurige device – computer, tablet en mobiel –  gebruikt kan worden, wordt het voeren van je boekhouding een tweede natuur.

  De gemakken van online boekhouden

  Wil je zelf je administratie zo efficiënt mogelijk managen, nu en in de toekomst, lees dan snel verder wat de gemakken zijn van online boekhouden:

  • Automatische aangiftes: Geen kopzorgen meer vanwege al die verplichte en tijdrovende aangiftes. Met een online boekhoudprogramma kunnen zowel de aangifte omzetbelasting als inkomstenbelasting automatisch worden ingediend, met gebruikmaking van alle fiscale kansen.
  • Eenvoudig factureren: Met een facturatiemodule maak je zelf je facturen op basis van je urenregistratie, die je ook gewoon in het programma bijhoudt.
  • Automatische en veilige opslag: nooit meer handmatig backups maken of software updaten. Je boekhouding staat goed beveiligd en afgeschermd in de cloud.
  • Snelle en simpele verwerking van bonnen: door een scanfunctie kun je met je mobiel een foto van je bonnetjes maken zodat deze direct in je administratie staan. Vervolgens kun je deze online versturen en automatisch je boekhouding laten updaten, zonder zelf cijfers over te hoeven typen.
  • Automatische bankkoppeling: beheer eenvoudig je betalingen door de integratie met je bank. Je bankboek wordt dagelijks bijgewerkt, waardoor je altijd inzicht hebt in openstaande facturen en geboekte uitgaven.
  • Alle klantgegevens bij elkaar: met de speciale CRM-module heb je al je klantinformatie op één plek verzameld, voor het stroomlijnen van je marketing- en verkoopactiviteiten.
  • Meerdere gebruikers mogelijk: je kunt later moeiteloos opschalen.
  • Werk online samen met je accountant: dat kan dus ook! Lees ook 5 voordelen van een online boekhouder.
  • Webshopmodule: koppel je webwinkel eenvoudig aan je administratie (orders, voorraadbeheer etcetera).
  • Prachtige dashboards: eenvoudig de mooiste overzichten genereren.
  • Overal toegang: op je pc, Mac, tablet of mobiel. ‘Gewoon’ online of via een handige app. Ga aan de slag met je administratie waar en wanneer het jou uitkomt!

  Dit is nog maar een selectie van de mogelijkheden van online boekhouden, maar ongetwijfeld al onweerstaanbaar voor iedere ondernemer die zijn bedrijf gestroomlijnd en gezond wil houden. Zelf boekhouden was nog nooit zo gemakkelijk en leuk.

  Wees niet bang om zelf je boekhouding te doen. Maar bepaal wél eerst goed voor jezelf welk boekhoudpakket bij jou past. Vergelijk daarom eerst verschillende boekhoudpakketten met elkaar, en probeer ze uit.

  Verslavend

  Het is een geruststellende gedachte dat je zelf het financiële overzicht kan houden en al je zaken eenvoudig tot in detail kunt regelen. Dat het daarnaast zelfs een erg plezierige bezigheid kan zijn, is helemaal mooi meegenomen. Met al die mooie overzichten en actuele updates wordt het gewoon heel verleidelijk om voortdurend de status van je bedrijf te checken; net als zo’n verslavende serie op Netflix, die je na een cliffhanger meteen verder wilt kijken.

  Ontdek hoe jij zelf de controle houdt over je boekhouding. Laat het ons weten en we helpen je graag verder.

  * Optioneel invullen

  Wil je een reactie geven op dit blog?
  Dat kan natuurlijk!

  Geef een antwoord

  Machiel van Ginderen
  oprichter van Origoo

  Hallo. Al bijna 20 jaar help ik ondernemers en bedrijven bij het bedenken en doorvoeren van verbeteringen. Kijk vooral ook even op mijn persoonlijke Linkedin pagina om te zien voor welke organisaties ik zoal heb gewerkt en wat ik heb bijgedragen. Wat ik het liefste doe is ondernemers en bedrijven helpen met als doel resultaten te boeken. Daarom deel ik op dit platform mijn kennis en ervaring met jou. Ik wil op deze manier zoveel mogelijk mensen bereiken, waardoor nog meer verbeteringen gerealiseerd worden en meer succes wordt bereikt. Want daar word ik gelukkig van!!

  Machiel van Ginderen
  oprichter van Origoo
  Bio

  Hallo. Al bijna 20 jaar help ik ondernemers en bedrijven bij het bedenken en doorvoeren van verbeteringen. Kijk vooral ook even op mijn persoonlijke Linkedin pagina om te zien voor welke organisaties ik zoal heb gewerkt en wat ik heb bijgedragen. Wat ik het liefste doe is ondernemers en bedrijven helpen met als doel resultaten te boeken. Daarom deel ik op dit platform mijn kennis en ervaring met jou. Ik wil op deze manier zoveel mogelijk mensen bereiken, waardoor nog meer verbeteringen gerealiseerd worden en meer succes wordt bereikt. Want daar word ik gelukkig van!!

  Weten wanneer er weer een nieuw blog online staat? Laat je email achter en we mailen je direct.