Hulp nodig kiezen boekhoudpakket?

Hulp nodig?

  Start adviestool
  Selectie boekhoudsoftware

  Boekhoudprogramma kopen? Volg deze 3 eenvoudige stappen.

  Het beste boekhoudprogramma kopen is helaas niet zo simpel. Want wat moet je boekhoudprogramma nu eigenlijk precies voor je doen? Daarnaast is het aanbod zo overweldigend groot dat je al snel het overzicht verliest. En als je dan informatie probeert in te winnen welke boekhoudsoftware voor jou het beste is, krijg je ook nog te maken met de bekende verkooppraatjes.

  Daar zat je nu dus juist niet op te wachten! Dus hoe maak je nu een weloverwogen keuze? Welke strategie kan je toepassen om voor jou en je bedrijf de beste software te kiezen? Wij helpen je hier graag mee verder. Doorloop daarom dit stappenplan om het beste boekhoudprogramma te kopen. Ontdek waar je precies naar op zoek bent en vind jouw ultieme boekhoudpakket.

  Hulp nodig bij een boekhoudprogramma kopen?

  • Origoo geeft je gratis advies
  • Het kost je 1 minuut van je tijd
  • En krijg je direct een onafhankelijk advies met het beste pakket

  Start advies

  Stap 1. Ontdek wat je precies nodig hebt

  Boekhoudsoftware moet je organisatie vooral ondersteunen in de dagelijkse praktijk en je werkzaamheden makkelijker maken. Het is daarom belangrijk om te bepalen wat het boekhoudpakket precies voor je moet doen en wat je ervan verwacht. Welk werk moet het uit handen nemen? Stel jezelf daarom de volgende vragen:

  • Welke functionaliteit moet het pakket minimaal bevatten?
  • Wat zijn de ‘must-haves’ en wat zijn de ‘nice-to-haves’?
  • Welke eisen stel ik aan de gebruikersvriendelijkheid?
  • Wil je een online boekhoudprogramma kopen?
  • Wat mag de software kosten?
  • Wat is de schaalbaarheid, wil je het pakket in de toekomst uitbreiden? Is het pakket bijvoorbeeld flexibel als het gaat om het aantal gebruikers, de modules en aantal transacties.
  • Wil je met andere applicatie(s) zoals een webshop of CRM-systeem koppelen?
  • Welke eisen stel je aan de reputatie, kwaliteit en support van de leverancier?
  • Hoe moeilijk of makkelijk is het om over te stappen naar een ander pakket?

  Bepaal voor jezelf in welke mate je de verschillende wensen doorslaggevend vindt in het maken van een keuze. Je kan hiervoor een weging aanbrengen op verschillende aspecten van software zoals bijvoorbeeld functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid en prijs.

  Stap 2. Stel je shortlist met boekhoudprogramma’s samen

  Na de inventarisatie is het tijd om een shortlist samen te stellen. Deze stap is onmisbaar om de juiste keuze te kunnen maken en de toegevoegde waarde te creëren die je zoekt. Echter, als je dit helemaal zelf doet, kan dit nogal een arbeidsintensief proces zijn. Dit komt omdat er zoveel verschillende softwareproducten en leveranciers zijn, dat het veel werk is om dit goed uit te zoeken. Een beetje hulp kan daarom geen kwaad.

  Zo stel je een shortlist op:

  • Onderzoek welke softwarepakketten en leveranciers er op de markt zijn;
  • Bepaal van de aanwezige softwareprogramma’s in welke mate deze wel of niet aan je gestelde eisen en wensen voldoen;
  • Idealiter blijven er zo’n 3-5 pakketten over die je sorteert naar ‘beste match’. Gebruik hiervoor de weging die je eerder al hebt bepaald.

  Nu je deze stap hebt doorlopen, heb je al een behoorlijk goed beeld welke pakketten voor jou het beste zijn. Je bent lekker bezig!

  Stap 3. Onderzoek jouw favoriete boekhoudsoftware

  Om een gedegen keuze te maken, moet je de softwarepakketten op je shortlist uitproberen. Het is eigenlijk net of je een testrit maakt in een nieuwe auto die je op het oog hebt om te kopen. Denk hierbij ook aan een gratis proefperiode die de meeste leveranciers aanbieden én een referentiecheck bij gebruikers uit jouw branche. Zo kan je testen of de beloofde functionaliteit of gebruiksvriendelijkheid ook daadwerkelijk een match is voor jouw bedrijf. Daarnaast zijn een gesprek met de leverancier en een demo erg nuttig. Zo kom je uiteindelijk tot jouw favoriete softwarepakket.

  Gefeliciteerd! Je hebt nu alle stappen doorlopen en kan met een gerust hart je nieuwe boekhoudprogramma kopen. Veel plezier en succes ermee.

  Wil je een reactie geven op dit blog?
  Dat kan natuurlijk!

  Geef een antwoord

  Machiel van Ginderen
  oprichter van Origoo
  Bio

  Hallo. Al bijna 20 jaar help ik ondernemers en bedrijven bij het bedenken en doorvoeren van verbeteringen. Kijk vooral ook even op mijn persoonlijke Linkedin pagina om te zien voor welke organisaties ik zoal heb gewerkt en wat ik heb bijgedragen. Wat ik het liefste doe is ondernemers en bedrijven helpen met als doel resultaten te boeken. Daarom deel ik op dit platform mijn kennis en ervaring met jou. Ik wil op deze manier zoveel mogelijk mensen bereiken, waardoor nog meer verbeteringen gerealiseerd worden en meer succes wordt bereikt. Want daar word ik gelukkig van!!

  Weten wanneer er weer een nieuw blog online staat? Laat je email achter en we mailen je direct.