Hulp nodig kiezen boekhoudpakket?

Hulp nodig?

  Start adviestool
  Trends en ontwikkelingen boekhoudsoftware

  De belangrijkste trends op het gebied van boekhoudsoftware

  Trends en ontwikkelingen boekhoudsoftware - Leesduur 4 minuten
  25 april 2021 - door Machiel van Ginderen

  Nieuwe technologieën en innovaties zullen net als voorgaande jaren ook dit jaar een belangrijke driver zijn voor verbeteringen op het gebied van boekhoudsoftware. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Blockchain technologie die driedimensionaal boekhouden mogelijk maakt in plaats van het traditionele dubbele boekhouden. Maar zo zijn er nog veel meer ontwikkelingen gaande. Deze technologische ontwikkelingen en verbeteringen leiden voor jouw organisatie tot nieuwe mogelijkheden en wellicht ingrijpende veranderingen.

  Hulp nodig bij een boekhoudprogramma kopen?

  • Origoo geeft je gratis advies
  • Het kost je 1 minuut van je tijd
  • En krijg je direct een onafhankelijk advies met het beste pakket

  Start advies

  De belangrijkste trends op het gebied van boekhoudsoftware op een rijtje

  Wij hebben de belangrijkste trends op het gebied van boekhoudsoftware voor jou op een rijtje gezet. Wij vinden dat iedere MKB-er of ondernemer er verstandig aan doet te bedenken wat deze trends of voorspellingen voor hem of haar betekenen en hoe hiervan te profiteren.

  Wil je meer weten over specifieke ontwikkelingen en trends op het gebied van boekhoudsoftware binnen jouw branche? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

  Van laptop naar mobile

  Steeds meer en vaker grijpen medewerkers terug naar hun smartphone in plaats van de laptop of desktop computer. Dit komt doordat we steeds meer gewend raken aan het gebruik van mobile devices. Bovendien zijn online functionaliteiten steeds beter beschikbaar op de smartphone. Overigens geldt dit nog in verhoogde mate voor jongere werknemers ten opzichte van oudere werknemers.

  Het beschikbaar maken van bedrijfsmatige softwarefunctionaliteit, zoals bijvoorbeeld het goedkeuren van facturen via de smartphone, zal in versneld tempo toenemen. Gebruikers worden zo in staat gesteld om hun tijd optimaal te benutten en snel te kunnen reageren onafhankelijk van tijd en locatie.

  Werken vanuit de Cloud

  Veel van de Nederlandse bedrijven zijn reeds actief in de cloud. Nederland bezet de vijfde plek van alle landen in Europa (na Finland, Italië, Zweden en Denemarken). Hoewel in Nederland dus een relatief groot aantal bedrijven in de cloud actief zijn, is er nog veel ruimte voor verdere groei. Wij verwachten dat deze groei verder zal doorzetten. De belangrijkste redenen om voor boekhoudsoftware in de cloud te kiezen zijn flexibiliteit en gemak. Door te kiezen voor cloud-oplossingen kan je vaak tegen geringe kosten snel op- en afschalen. Ook kan je met deze nieuwe technologie gemakkelijk samenwerken met je collega’s zonder zelf een ingewikkelde IT infrastructuur beschikbaar te hebben.

  De verschuiving van ‘software in a box’ naar zogenaamde SaaS cloud-oplossingen biedt ondernemingen nu juist de mogelijkheid zich meer te focussen op de eigen bedrijfsprocessen. En dus niet bezig te zijn met onnodige activiteiten zoals bijvoorbeeld het installeren van software en het draaien van updates.

  Business Process as a Service (BPAAS)

  Naast het aanbod van SaaS oplossingen zoals bijvoorbeeld boekhoudprogramma’s zien wij dat leveranciers ook veel meer diensten in de cloud gaan aanbieden. Dit zijn de zogenaamde Business Process as a Service (BPAAS) oplossingen. Leveranciers zullen via de cloud de bedrijfsprocessen (of delen hiervan) voor MKB bedrijven uitvoeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het opstellen van de jaarrekening, het uitvoeren van de facturatie of het beheren van de salarisadministratie. Ook hiervan kan jouw onderneming profiteren, doordat je meer tijd beschikbaar krijgt om te besteden aan je klanten.

  Betere samenwerking

  Door boekhoudsoftware vanuit de cloud te gebruiken, zullen er veel meer mogelijkheden ontstaan voor de samenwerking tussen medewerkers, klanten, leveranciers en andere partijen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de samenwerking met je accountant of online boekhouder. Wij vinden dat samenwerking de sleutel is tot succes en denken juist daarom dat deze trend zich versneld zal gaan doorzetten.

  Verhoogd gebruikersgemak

  Nog altijd klagen medewerkers veelvuldig, dat de bestaande boekhoudpakketten niet het gebruikersgemak bieden dat je zou willen. De verbetering van de user-experience door makers van consumentensoftware wordt al jarenlang aangepakt. Wij verwachten dat het gebruikersgemak voor boekhoudsoftware daarom meer centraal komt te staan. De gebruiker zal een goede ervaring geboden moeten worden: dat wil zeggen intuïtief, snel, simpel en foutloos. Overbodige activiteiten worden weggelaten en repetitieve taken worden zoveel als mogelijk geautomatiseerd. Door de toepassing van cloud-oplossingen met hoge prestaties en snelheid zullen gebruikers nauwelijks meer moeten wachten tot applicaties klaar zijn met hun berekeningen.

  Verbeteren van ‘decision-making’ door Analytics

  Grotere internationale bedrijven zijn al jaren bezig met het opzetten van Big Data architecturen en Data Analytics om hun ‘decision-making’ te verbeteren. Zij willen actief kunnen sturen op wat komen gaat. Wij zien dat deze trend zich ook voor MKB versterkt. Bedrijven en werknemers willen steeds meer direct en actueel inzicht in hun huidige en toekomstige situatie en positie. Hiervoor wordt alle data gebruikt, die binnen en buiten de onderneming beschikbaar is. Betaalbare analytics software en de toegang tot openbare databases geven nu ook het MKB de mogelijkheid om door middel van Analytics hun ‘decision-making’ processen verder te verbeteren. Wij zien daarom dat de gegevens uit boekhoudpakketten meer geïntegreerd zullen worden met beschikbare data-analytics software.

  Alle bovenstaande trends op het gebied van boekhoudsoftware zijn er op gericht om jou meer mogelijkheden te geven en om je werk gemakkelijker te maken. Bedenk daarom goed wat deze ontwikkelingen voor jouw bedrijf betekenen en hoe je hiervan kan profiteren.

  Wil je een reactie geven op dit blog?
  Dat kan natuurlijk!

  Geef een antwoord

  Machiel van Ginderen
  oprichter van Origoo

  Hallo. Al bijna 20 jaar help ik ondernemers en bedrijven bij het bedenken en doorvoeren van verbeteringen. Kijk vooral ook even op mijn persoonlijke Linkedin pagina om te zien voor welke organisaties ik zoal heb gewerkt en wat ik heb bijgedragen. Wat ik het liefste doe is ondernemers en bedrijven helpen met als doel resultaten te boeken. Daarom deel ik op dit platform mijn kennis en ervaring met jou. Ik wil op deze manier zoveel mogelijk mensen bereiken, waardoor nog meer verbeteringen gerealiseerd worden en meer succes wordt bereikt. Want daar word ik gelukkig van!!

  Machiel van Ginderen
  oprichter van Origoo
  Bio

  Hallo. Al bijna 20 jaar help ik ondernemers en bedrijven bij het bedenken en doorvoeren van verbeteringen. Kijk vooral ook even op mijn persoonlijke Linkedin pagina om te zien voor welke organisaties ik zoal heb gewerkt en wat ik heb bijgedragen. Wat ik het liefste doe is ondernemers en bedrijven helpen met als doel resultaten te boeken. Daarom deel ik op dit platform mijn kennis en ervaring met jou. Ik wil op deze manier zoveel mogelijk mensen bereiken, waardoor nog meer verbeteringen gerealiseerd worden en meer succes wordt bereikt. Want daar word ik gelukkig van!!

  Weten wanneer er weer een nieuw blog online staat? Laat je email achter en we mailen je direct.