Hulp nodig kiezen boekhoudpakket?

Hulp nodig?

  Start adviestool

  Minox

  Online boekhouden voor ZZP, MKB en accountants- en administratiekantoren

  Is Minox het beste boekhoudpakket voor jou?

  Start de gratis check

  Welkom op de Minox-pagina van Origoo! Minox maakt al sinds 1983 software waar je blij van wordt! Wij ontwikkelen onze software namelijk samen met jou. We luisteren naar je en gaan graag de dialoog aan met jou. Om zo tot de beste oplossing te komen.

  Bedrijfsprofiel Minox

  Onze software is eenvoudig van opzet en heeft slimme eigenschappen waardoor je niet alleen snel kunt boeken, maar ook eenvoudig kunt corrigeren. De vele mogelijkheden stellen jou in staat om door te groeien. We dagen onszelf continu uit om het allemaal nog makkelijker, beter en efficiënter te maken.

  Waarom Minox?

  Los van een heldere en toekomstbestendige visie, wijken wij niet van jouw zijde én kun je altijd een beroep op ons doen. Onze professionals begeleiden je persoonlijk en helpen je graag. Ook als het gaat om het kiezen van de juiste samenwerking tussen accountant en ondernemer.

  En last but not least, wij gaan onverminderd door met het ontwikkelen van innovaties die het verschil maken. Die verbinden.

  Wat is de visie van Minox?

  Wij zien de toekomst van Minox als een platform dat op basis van gebruikerswensen te configureren is, dat geïntegreerd kan worden met andere applicaties (zoals ERP, CRM, e-commerce en branchetoepassingen) en dat eenvoudig te koppelen is met aanvullende oplossingen (zoals bijvoorbeeld kassa-, salaris- en rapportagesoftware). Minox biedt zo een accountingoplossing die naadloos in het software ecosysteem van elke onderneming te integreren is.

  Robotic Accounting

  Door systemen te integreren en informatie digitaal uit te wisselen, ontstaan enorme kansen. Automatisering vindt dan niet meer alleen plaats binnen ondernemingen, maar over de gehele keten. Zo wordt een steeds grotere hoeveelheid data toegankelijk, welke met nieuwe technologieën ook beter te benutten is. Een voorbeeld is dat boekingen geautomatiseerd worden op basis van ‘wisdom of the cloud’, ofwel als er voldoende kritische massa is om een gebeurtenis op een bepaalde manier te boeken, dan kan de afhandeling op die manier geautomatiseerd plaatsvinden. Hierdoor wordt Robotic Accounting werkelijkheid, en wordt het sturen op uitzonderingen de standaard manier van werken. Ook kunnen controles preventief en geautomatiseerd plaatsvinden. Blockchain technologie zal hier naar verwachting straks een belangrijke rol in gaan spelen.

  Wat is Accounting Connected?

  Minox biedt het platform waarop ondernemer en accountant kunnen samenwerken. We noemen dit Accounting Connected.

  Samenwerking op maat

  Een op maat afgestemde samenwerking met een accountant of boekhouder, gecombineerd met de juiste software die dat ondersteunt, is een opkomende trend. De accountant stemt zijn diensten af op de specifieke wensen van zijn klant. De (cloud) software biedt het platform waarop zowel de ondernemer als de accountant acteert.

  Accounting Connected

  Met andere woorden; de administratie is online verbonden met andere onderdelen binnen de onderneming en binnen de keten. Gebeurtenissen vinden realtime hun weerslag in de administratie en de verschillende stakeholders hebben direct inzicht in voor hun relevante zaken. Hierbij wordt financiële en operationele data gecombineerd in overzichtelijke dashboards.

  Accounting Connected betekent ook dat samenwerking veel efficiënter gefaciliteerd wordt. Bijvoorbeeld de samenwerking tussen ondernemer en accountant, welke in de cloud allemaal tegelijk in dezelfde administratie kunnen werken.

  Een ander voorbeeld van  Accounting Connected is dat processen veel meer ‘mobile enabled’ zullen zijn. Voor een ondernemer betekent dit bijvoorbeeld dat alle routine taken op de smartphone afgehandeld kunnen worden. Bijvoorbeeld:

  • Uren schrijven
  • Factureren
  • Scan & Herken
  • Betalen (incl. onderliggende facturen raadplegen en procuratie)
  • Raadplegen openstaande posten, bankinformatie, financiële situatie (dashboards)
  Hoe werkt het voor accountants?

  Een ondernemer maakt bij het doen van zijn administratie de afweging: “wat kan ik en wil ik zelf doen en wat doet mijn accountant?”

  Dit betekent dat jij een goede inventarisatie gaat maken, waarbij je samen met de ondernemer bepaalt wat hij wel en niet zelf wil doen. Iedere ondernemer heeft immers zijn eigen processen, wensen, prioriteiten en ook een bepaalde mate van boekhoudkennis in huis.

  Als accountant werk je met jouw eigen Minox abonnement, Pro Acc of Xtra Acc. De Pro Acc is een gratis abonnement, waarmee je met klanten met een MinoxConnect en MinoxFacturering abonnement tot 3 klanten kan meewerken. Met klanten met MinoxBasis, MinoxPro of MinoxExtra kan je onbeperkt meewerken. . De Xtra Acc is een abonnement met 40 interne administraties voor 57,00 Euro. Extra administraties kosten slechts 1,- Euro per stuk. Voor jouw klanten zijn verschillende abonnementen (en samenwerkingen) mogelijk.

  In de finale van ICT Accountancy Award 2017

  Minox biedt een unieke en innovatieve totaaloplossing voor de finance professional, waarin ruim 30 jaar aan ervaring, passie en innovatie bij elkaar komt. De Bizcuit app is de meest recente innovatie en stond in de finale van de ICT Accountancy Award 2017.

  De Bizcuit app is ontwikkeld om frictie in het betaalproces weg te nemen. We zagen dat ondernemers meestal betalen door factuurbedragen over te nemen in internetbankieren. Efficiënter is het gebruik van een boekhoudpakket met een bankenkoppeling, waarbij de betaalbatch automatisch wordt verstuurd naar internetbankieren. Vaak zet de boekhouder zo’n betaalbatch klaar en stuurt een mail naar de degene die de betalingen moet goedkeuren, waarna diegene in internetbankieren de goedkeuring moet doen. Maar in internetbankieren kan je niet mobiel betaalbatches goedkeuren, heb je een e-reader en pinpas nodig (onhandig en heb je niet altijd bij je), en zijn onderliggende facturen niet in te zien (dus weet je vaak niet precies waarvoor je betaalt). Ook kan je een betaalbatch alleen in zijn geheel goed- of afkeuren en dus geen betalingen uit een batch verwijderen. Ook niet handig is dat de processen en portals per bank verschillend zijn.

  Dit alles hebben wij ondervangen met de vernieuwende en innovatieve Bizcuit app!

  Services van Minox

  Ondersteuning op afstand Voor Windows & Mac
  Meer info

  Met deze mogelijkheid kan de medewerker van de Minox Customer Support je persoonlijk assisteren. Indien gewenst kan jouw scherm ook worden overgenomen. Zo kan je nog beter worden ondersteund.

  Specificaties
  De pluspunten Onderstaand de grootste voordelen van deze service.
  Persoonlijke support
  Webinars & Trainingen Voor een goede start
  meer info

  Minox biedt verschillende trainingen en webinars aan. Voor een goede start kun je bij ons een persoonlijke opleiding volgen. Regelmatig geven wij een gratis webinar met elke keer een ander thema of module in de schijnwerpers.

  Specificaties
  De pluspunten Onderstaand de grootste voordelen van deze service.
  Terugkijken op Youtube
  Training via teamviewer
  Training op locatie
  Accountantszoeker Zoek de ideale werkvorm
  meer info

  Met de accountantszoeker vind je zelf het accountants- of administratiekantoor bij jou in de buurt die kennis en ervaring heeft met Minox. Zoek op naam of plaats en maak op een makkelijke manier contact.

  Specificaties
  De pluspunten Onderstaand de grootste voordelen van deze service.
  In bezit van specifieke Minox kennis
  Zoeken in de buurt
  Service abonnement Alleen voor Windows
  meer info

  Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van hardware, printers en besturingssystemen volgen zich in een hoog tempo op. Met een service-abonnement op onze Windows pakketten ben je altijd verzekerd van de meest recente stand van Minox.

  Specificaties
  De pluspunten Onderstaand de grootste voordelen van deze service.
  Telefonische begeleiding
  Ook voor supportvragen over Minox
  Zowel technische als op administratief gebied

  Producten van Minox

  Facturering - Online Minox In samenwerking met jouw accountant
  Meer info

  Bevat o.a.: facturering (print, PDF, UBL), debiteurenbeheer, factuurhistorie, signalering en statistieken, boekhoudkoppelingen en nog meer opties.

  Specificaties
  Extra opties Onderstaand de extra opties van dit product.
  Extra administratie €5,00
  Extra gebruiker €12,50
  Facturering onbeperkt €15,00
  Connect - Online Minox In samenwerking met jouw accountant
  Meer info

  Bevat (bovenop alle opties van facturering) o.a.: scan & herken, splitscreenwerken, inzien grootboek, aanmaningen, dashboard en rapporten en nog meer opties.

  Specificaties
  Extra opties Onderstaand de extra opties van dit product.
  Extra administratie €5,00
  Extra gebruiker €12,50
  Incasso €7,50
  Import €7,50
  Facturering onbeperkt €15,00
  Basis - Online Minox Administratie volledig zelfstandig doen
  Meer info

  Bevat o.a.: scan & herken, splitscreenwerken, btw-aangifte, grootboek, aanmaningen, dashboard en rapporten en nog meer opties.

  Specificaties
  Extra opties Onderstaand de extra opties van dit product.
  Extra administratie €5,00
  Extra gebruiker €12,50
  Incasso €7,50
  Import €7,50
  Vaste Activa €5,00
  Facturering onbeperkt €15,00
  Pro - Online Minox Administratie volledig zelfstandig doen
  Meer info

  Bevat (bovenop alle opties van Basis) o.a.: balans winst / verlies, budgettering, Auditfile, vreemde valuta, vaste journaalposten en nog meer opties.

  Specificaties
  Extra opties Onderstaand de extra opties van dit product.
  Extra administratie €5,00
  Extra gebruiker €12,50
  Incasso €7,50
  Import €7,50
  Vaste Activa €15,00
  Facturering onbeperkt €15,00
  Video's
  geposte video's door Minox
  Meest bekeken
  Verwerking Bankmutaties
  Digitaal factureren
  Factuur aanmaken
  Alle video's
  Verwerking Bankmutaties
  Digitaal factureren
  Factuur aanmaken
  Verwerking Bankmutaties
  Boekhoudsoftware voor accountant én ondernemer
  Is Minox het beste boekhoudpakket voor jou?
  Hi , we nemen binnen 24 uur contact met je op.
  Ik wil graag
  Hi , we nemen binnen 24 uur contact met je op.

  Weten wanneer er weer een nieuw blog online staat? Laat je email achter en we mailen je direct.