Hulp nodig kiezen boekhoudpakket?

Hulp nodig?

  Start adviestool

  Wat is een transactie?

  Een transactie is eigenlijk niets anders dan een handeling die leidt tot een financiële boeking in het grootboek of één van de dagboeken. Een transactie bestaat uit een boeking die altijd tenminste één creditregel en één debetregel bevat.

  Heb je het over boekhouden dan is een synoniem voor een transactie ook wel een mutatie die plaats vindt in de financiële administratie.

  Transactie

  De boeking die uiteindelijk in de boekhouding plaatsvindt leidt tot één of meerdere mutaties van de credit en debetzijde van een grootboekrekening. Een transactie kan uit een meer complexe boeking bestaan, welke dan verschillende credit- en/of debetregels bevat. De beschrijving van de boeking wordt beschreven door een journaalpost.

  Financiële transacties advies boekhoudpakket

  Je boekhoudpakket is er in eerste instantie om jouw leven qua administratie een stuk gemakkelijker te maken. Daarbij hoort dan natuurlijk ook dat de software je zo goed mogelijk ondersteunt bij de invoer van al je financiële transacties. Er zijn verschillende manieren waarop je boekhoudpakket jou bij de invoer kan ondersteunen. Voorbeelden zijn:

  • Het voorkomen van fouten
  • Geautomatiseerd mutaties invoeren
  • Sneller je mutaties invoeren

  Om je boekhoudhouding te doen is het belangrijk dat je een goed pakket kiest. De verschillen tussen boekhoudprogramma’s zijn groot en later overstappen is lastig.

  Hulp nodig bij de keuze van een goed boekhoudprogramma?

  • Origoo geeft je gratis advies
  • Het kost je 5 minuten van je tijd
  • En binnen 1 werkdag krijg je een onafhankelijk advies met het beste pakket

  Start advies


  Weten wanneer er weer een nieuw blog online staat? Laat je email achter en we mailen je direct.