Hulp nodig kiezen boekhoudpakket?

Hulp nodig?

  Start adviestool

  Boekhoudpakket vergelijken

  - Leesduur 6 minuten
  25 april 2021 - door Machiel van Ginderen

  Ben je op zoek naar een nieuw boekhoudpakket? Of wil je gewoon eens kijken of je huidige boekhoudprogramma nog steeds het beste is voor jou? Dan ben je hier op het juiste adres, want een boekhoudpakket vergelijken is wat wij graag doen en goed in zijn.

  Er zijn ongekend veel boekhoudpakketten op de markt. En om een gedegen keuze te kunnen maken, kom je voor een hoop vragen te staan. Zoals, wat zijn de kosten? Welke pakketten gebruiken mijn branchegenoten? Moet ik in de cloud of toch niet? Wat vind ik überhaupt belangrijk bij een pakket?… En dan is een raadgever die je bij de hand neemt wel zo handig.

  Online boekhoudpakketten vergelijken

  Om het jou makkelijker te maken, hebben wij al de volgende Nederlandse online boekhoudpakketten vergeleken. Neem gerust een kijkje op onze site bij deze leveranciers om meer te weten te komen, of maak het jezelf gemakkelijk en vul nu Origoo’s Adviestool in. Je krijgt dan gratis en online direct advies.

  Jaarlijks zijn er alleen al in Nederland meer dan 100.000 ondernemers en zzp’ers op zoek naar nieuwe boekhoudsoftware. En met meer dan 100 verschillende aanbieders is het lastig om alle boekhoudpakketten te vergelijken. Want waar begin je met zoeken? Wat is er te koop? En weet je eigenlijk wel precies waar je naar op zoek bent? En hoe ga je nu eigenlijk een boekhoudpakket vergelijken?

  Dat is nu juist waar wij ondernemers, zzp’ers en MKB bij helpen. Wij helpen je ontdekken waar je nu eigenlijk naar op zoek bent in een boekhoudpakket. En vervolgens vergelijken we alle aanbieders met elkaar zodat jij het beste pakket kan kiezen.

  Boekhoudpakket vergelijken? Waar moet je op letten.

  Er zijn heel veel zaken waar je goed op moet letten voor je een boekhoudpakket kiest. Zo zijn er grote verschillen tussen de boekhoudpakketten onderling, maar ook tussen de leveranciers. Niet alleen de software zelf is belangrijk. Ook de ondersteuning die wordt geboden door de leveranciers en de manier waarop zij de klanten willen helpen.

  Ontdek waar je precies naar op zoek bent

  Zo wil je ten eerste heel goed weten van jezelf waar je precies naar op zoek bent. De vraag op Social Media stellen wat het beste boekhoudpakket is, leidt waarschijnlijk niet tot het beste resultaat. Bedenk eerst heel goed waar je precies naar op zoek bent, voordat je op zoek gaat naar een nieuw boekhoudpakket.

  Vaak zien wij ondernemers op LinkedIn de vraag stellen, welk boekhoudpakket het beste is. Lukraak worden er dan tientallen verschillende pakketten genoemd, onder meer door softwareleveranciers zelf, dus niet onafhankelijk. Dit is natuurlijk niet de beste manier van een boekhoudpakket uitzoeken, want hoe kan je nou het beste pakket aanbevelen als je niet eens weet wat jij als gebruiker precies wilt?

  Zorg dat je niet teveel betaalt

  Een ander belangrijk aspect waar je op moet letten is de prijs. Als je een boekhoudpakket kiest dat veel meer kan dan je eigenlijk nodig hebt, dan betaal je waarschijnlijk te veel. Beter is het dan om een goedkoper boekhoudpakket te kiezen met alleen de functionaliteit die je echt nodig hebt. Hierbij moet je wel opletten dat je mogelijk in de toekomst meer functionaliteit wilt gaan gebruiken dan nu direct nodig is. Je groeit namelijk als bedrijf wel verder. Let hier dus goed op.

  Wat is er rondom het boekhoudpakket nog meer geregeld?

  Behalve de prijs en functionaliteit van een boekhoudpakket is het ook heel belangrijk dat er allerlei zaken rondom het boekhoudpakket goed geregeld zijn. Denk hierbij aan:

  • De aanwezigheid van een helpdesk
  • De back-up mogelijkheden van al jouw data
  • De beveiliging en privacy van je gegevens
  • De flexibiliteit van aantal gebruikers en administraties
  • De mogelijkheid om met een online boekhouder samen te werken

  Is het boekhoudpakket geschikt voor jouw branche?

  Ook is het zo dat boekhoudpakketten vaak voor één of een aantal specifieke branches zijn gemaakt. Het is daarom belangrijk dat het boekhoudprogramma goed aansluit bij de specifieke karakteristieken die passen bij jouw branche. Vraag daarom gerust aan branchegenoten welke boekhoudsoftware zij gebruiken, en of ze er tevreden over zijn.

  Hoe moeilijk is het om te stoppen of over te stappen?

  En tenslotte eentje die heel belangrijk is, maar vaak wordt vergeten. Wat gebeurt er als je wilt stoppen met het boekhoudpakket? Wordt de data voor langere tijd bewaard en is deze dan nog toegankelijk? Hoe behulpzaam is de softwareleverancier van de boekhoudsoftware met het aanleveren van de gegevens zodat deze eventueel in een nieuw boekhoudpakket kunnen worden ingelezen? Onze ervaring is dat hier grote verschillen inzitten hoe leveranciers hiermee omgaan. En bij het maken van je keuze is dit wel prettig om vooraf duidelijkheid over te hebben.

  Wij helpen je bij het vergelijken van boekhoudsoftware

  Je moet dus met ontzettend veel zaken rekening houden bij het uitzoeken van een boekhoudpakket. Als je dit allemaal zelf zou moeten uitvinden, dan ben je heel lang bezig met een boekhoudpakket vergelijken. Maar gelukkig hebben wij al veel werk voor je gedaan en kunnen wij je snel verder helpen. Door het stellen van een aantal slimme vragen in onze online survey weten wij binnen 1 minuut waar jij precies naar op zoek bent en geven wij je direct onafhankelijk advies.

  Hulp nodig bij een boekhoudprogramma kopen?

  • Origoo geeft je gratis advies
  • Het kost je 1 minuut van je tijd
  • En krijg je direct een onafhankelijk advies met het beste pakket

  Start advies

  Boekhoudpakket vergelijken

  Op basis van jouw antwoorden en profiel gaan we alle pakketten en leveranciers in onze database met elkaar vergelijken. Voor het boekhoudpakket dat het beste bij je past geven wij zowel de positieve als negatieve punten. Zo helpen we jou gratis en super snel de beste keuze te maken.

  Testen van de software

  Tenslotte is het belangrijk dat je eerst het boekhoudpakket van jouw keuze goed test alvorens je het definitief koopt. Je vraagt ook eerst een proefrit alvorens je een auto koopt. Vaak bieden softwareleveranciers de mogelijkheid om een pakket 30 dagen te testen alvorens je gaat betalen. Zo kan je eerst proberen of het pakket wel de verwachtingen waarmaakt.

  Wat bieden wij voor jou?

  In de eerste plaats bespaart het je zeeën van tijd als wij je helpen bij het uitkiezen van nieuwe boekhoudsoftware. Wij hebben slimme tools die hierbij ondersteunen. Ook hebben wij de noodzakelijke kennis van alle boekhoudpakketten en leveranciers die hiervoor nodig is.

  Wij helpen je gratis. Wel krijgen we hiervoor een vergoeding van de softwareleverancier bij wie jij uiteindelijk je nieuwe boekhoudpakket aanschaft. Hierbij blijven wij altijd onafhankelijk, we trekken geen leveranciers of pakketten voor. Hiermee onderscheiden wij ons van vergelijkingssites voor boekhoudsoftware die leveranciers op de eerste plaats zetten, als deze het meeste betalen. Dit geeft een verkeerd beeld aan jou als klant, en hier zijn wij dan ook pertinent tegen.

  Hulp nodig bij een boekhoudprogramma kopen?

  • Origoo geeft je gratis advies
  • Het kost je 1 minuut van je tijd
  • En krijg je direct een onafhankelijk advies met het beste pakket

  Start advies

  Machiel van Ginderen
  oprichter van Origoo

  Als zelfstandig bedrijfskundig adviseur en verandermanager is Machiel van Ginderen dagelijks bezig met het hoe en waarom van keuzes maken. Met ruim 15 jaar in operationele, financiële en IT-gerichte managementfuncties bij bedrijven als KPMG en General Motors heeft Machiel een scala aan bedrijfsprocessen gezien. En weet ik hoe je door het maken van de juiste keuze, het verschil kan maken.

  Posts door Machiel van Ginderen
  Machiel van Ginderen
  oprichter van Origoo
  Bio

  Als zelfstandig bedrijfskundig adviseur en verandermanager is Machiel van Ginderen dagelijks bezig met het hoe en waarom van keuzes maken. Met ruim 15 jaar in operationele, financiële en IT-gerichte managementfuncties bij bedrijven als KPMG en General Motors heeft Machiel een scala aan bedrijfsprocessen gezien. En weet ik hoe je door het maken van de juiste keuze, het verschil kan maken.

  Weten wanneer er weer een nieuw blog online staat? Laat je email achter en we mailen je direct.